World Geography

  1. 15.  Which of the following implies on the surface of the moon?
    A.) Mass and weight becomes lesser B.) Mass remains constant and only weight becomes lesser
    C.) Only mass becomes lesser and weight is constant D.) Both mass and weight are constant
    Answer: Option 'B'
  2. 16.  What is the name of the comet that appears every 76 years?
    A.) Alpha Centauri B.) Donati
    C.) Halley D.) Holmes
    Answer: Option 'C'
  3. 17.  With reference to the sun, the moon’s period of revolution is
    A.) Equal to one solar month B.) Equal to one sidereal month
    C.) Equal to one Synodic month D.) None of the above
    Answer: Option 'C'
  4. 18.  Which of the following planets lie between mars and Uranus in order of their distances from the sun?
    A.) Earth and neptune B.) Jupiter and Saturn
    C.) Saturn and venus D.) Saturn and Neptune
    Answer: Option 'B'
  5. 19.  Selene-1, the lunar orbiter mission belongs to
    A.) China B.) European union
    C.) Japan D.) USA
    Answer: Option 'C'
  6. 20.  When will be the longest day in Australia?
    A.) March 23 B.) June 21
    C.) September 22 D.) December 22
    Answer: Option 'D'
  7. 21.  The difference in the duration of day and night increases as one moves from the ………… to the ………
    A.) Equator, poles B.) Poles, equator
    C.) Tropic of cancer, Equator D.) Tropic of cancer, Tropic of Capricorn
    Answer: Option 'A'
  8. 22.  ......... causes wind to deflect toward left in the southern hemisphere.
    A.) Magnetic field B.) Temperature
    C.) Pressure D.) Rotation of the earth
    Answer: Option 'D'
  9. 23.  At what time the South Pole experiences continuous light?
    A.) Autumnal equinox B.) Summer solstice
    C.) Vernal equinox D.) Winter solstice
    Answer: Option 'D'
  10. 24.  The population is very low in one of the following places. What is it?
    A.) Southern part of Holland B.) North plain of Italy
    C.) Plain of Douro in Portugal D.) Interior part of Spain
    Answer: Option 'D'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.