World Geography

  1. 56.  ........... has the highest tidal range?
    A.) Bay of Fundy B.) Bay of Biscay
    C.) Gulf of Ob D.) Okha
    Answer: Option 'A'
  2. 57.  The state of water is changed directly from solid to vapour. This process is called as
    A.) Precipitation B.) Snow fall
    C.) Condensation D.) Sublimation
    Answer: Option 'D'
  3. 58.  What is it called when humidity is expressed as a percentage?
    A.) Percentage humidity B.) Relative humidity
    C.) Absolute humidity D.) Specific humidity
    Answer: Option 'B'
  4. 59.  The clouds that are more commonly formed in the equatorial rainforests are
    A.) Alto cumulus B.) Nimbostratus
    C.) Cumulonibus D.) Stratocumulus
    Answer: Option 'C'
  5. 60.  The term ‘Cirrus’ means
    A.) A hail-bearing cloud B.) A low cloud
    C.) A high cloud D.) A rain-bearing cloud
    Answer: Option 'C'
  6. 61.  Fog is
    A.) A cumulonimbus cloud B.) A low stratus cloud
    C.) A Cirro stratus cloud D.) An altocumulus cloud
    Answer: Option 'B'
  7. 62.  What does hail consists?
    A.) Masses of ice with concentric layers B.) Water droplets
    C.) Crystals of ice D.) Granular ice
    Answer: Option 'A'
  8. 63.  What is it called when it rains due to the presence of mountains in the way of winds?
    A.) Convectional rain B.) Advectional rain
    C.) Cyclonic rain D.) Orographic
    Answer: Option 'D'
  9. 64.  When is dew caused?
    A.) Humid air condenses on cool surface B.) The air is colder than the earth’s surface
    C.) The sky is overcast at night D.) The wind is too dry to cause rainfall
    Answer: Option 'A'
  10. 65.  ........, country of Europe, is famous for dairy industry.
    A.) Denmark B.) Switzerland
    C.) Norway D.) Sweden
    Answer: Option 'A'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.