World Geography

  1. 66.  The famous Tuscarora deep is located at
    A.) Off Japan B.) Off Lakshadweep
    C.) Near the Australian coast D.) Near USA
    Answer: Option 'A'
  2. 67.  The most abundant compound in sea water is
    A.) Magnesium Sulphate B.) Sodium chloride
    C.) Calcium carbonate D.) Potassium chloride
    Answer: Option 'B'
  3. 68.  What is the general weather associated with an anticyclone?
    A.) Hot and wet B.) Fine and dry
    C.) Cold and severe D.) Stormy associated with Torrentrial down pour
    Answer: Option 'B'
  4. 69.  Gulf stream is
    A.) A cold current in the Atlantic Ocean B.) A cold current in the Pacific Ocean
    C.) A warm current in the Atlantic Ocean D.) A warm current in the pacific ocean
    Answer: Option 'C'
  5. 70.  Which one of the following is the warm current in the Indian Ocean?
    A.) Agulhas current B.) Humboldt current
    C.) Curoshio current D.) Labrador current
    Answer: Option 'A'
  6. 71.  The hot winds blow towards the Swiss valley. What are they called?
    A.) Sirocco B.) Berg
    C.) Foehn D.) Chinook
    Answer: Option 'C'
  7. 72.  What does the term ‘Nife’ refer to?
    A.) Core of the earth B.) Crust of the earth
    C.) Ocean beds D.) Earth quakes
    Answer: Option 'A'
  8. 73.  What is the term used for "the crustal layer of the earth"?
    A.) Sima B.) Moho
    C.) Nife D.) Sial
    Answer: Option 'D'
  9. 74.  What is the theory called, which suggests that the continents of South America and Africa were once joined together?
    A.) Ritter’s theory B.) Continental drift theory
    C.) Tetrahedral theory D.) Kant’s theory
    Answer: Option 'B'
  10. 75.  Where is the active volcano of Vesuvius in the following countries of Europe?
    A.)Norway B.) France
    C.) Italy D.) Germany
    Answer: Option 'C'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.