World Geography

  1. 76.  What are the plains called that are formed due to filling up of lakes?
    A.) Lacustrine plains B.) Flood plains
    C.) Delta plains D.) Till plains
    Answer: Option 'A'
  2. 77.  What are the plains called that are formed in limestone regions?
    A.) Flood plains B.) Peneplains
    C.) Alluvial plains D.)Karst plains
    Answer: Option 'D'
  3. 78.  For which of the following the red sea is an example?
    A.) Residual structure B.) Folded structure
    C.) Faulted structure D.) Lava structure
    Answer: Option 'C'
  4. 79.  Where does the Metamorphic rocks originate from?
    A.) Sedimentary rocks B.) Both igneous and sedimentary rocks
    C.) Igneous rocks D.) None of the above
    Answer: Option 'B'
  5. 80.  As a result of solidification of lava, rocks formed deep in the earth are called
    A.) Volcanic rocks B.) Metamorphic rocks
    C.) Sedimentary rocks D.) Plutonic rocks
    Answer: Option 'D'
  6. 81.  An organic rock is
    A.) Coal B.) Granite
    C.) Slate D.) Marble
    Answer: Option 'A'
  7. 82.  By what the places having equal salinity in the oceans are connected?
    A.) Isonephs B.) Isohels
    C.) Isohalines D.) Isophenes
    Answer: Option 'C'
  8. 83.  Where does the laterisation occur?
    A.) Poorly drained areas B.) Cool temperate areas
    C.) Rivrine tracts D.) Warm, Humid areas
    Answer: Option 'D'
  9. 84.  ......... soil is most common in Indo-Gangetic Plain.
    A.) Alluvial B.) Laterite
    C.) Regur D.) Podzol
    Answer: Option 'A'
  10. 85.  Where is Dead sea, a salt water lake, located?
    A.) Between Israel and Jordan B.) Between Egypt and Libya
    C.) Between Israel and Lebanon D.) Between Morocco and Spain
    Answer: Option 'A'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.