World Geography

  1. 96.  What is the best way to define rock types?
    A.) Sedimentary-igneous-limestone B.) Igneous-sedimentary-metamorphic
    C.) Igneous-metamorphic-marble D.) Igneous-carbonate-metamorphic
    Answer: Option 'B'
  2. 97.  ......... continent has the highest density of the population
    A.) Africa B.) Europe
    C.) North America D.) Asia
    Answer: Option 'D'
  3. 98.  ......... current is a warm current.
    A.) Kuro Shio current B.) Peru current
    C.) Okhotsk current D.) Oya Shio current
    Answer: Option 'A'
  4. 99.  Most of the people of the middle-east belongs to which group of people
    A.) Negro B.) Alpine
    C.) Mediterranean D.) Nordic
    Answer: Option 'C'
  5. 100.  Native American Indians are also called as
    A.) Mestizoes B.) Amerinds
    C.) Alpine D.) Bushmen
    Answer: Option 'B'
  6. 101.  The homeland of the Yakuta is
    A.) Iran B.) Russian Tundra
    C.) Kenya D.) North India
    Answer: Option 'B'
  7. 102.  Who are the indigenous people living in the steppes of the Russia?
    A.) Bushmen B.) Tuareg
    C.) Kirghiz D.) Bhils
    Answer: Option 'C'
  8. 103.  What are the deltas called that are with tooth like projections at their mouths along a straight coast?
    A.) Estuarine B.) Cuspate delta
    C.) Bird-foot delta D.) Arcuate delta
    Answer: Option 'B'
  9. 104.  What is the most important activity of the tundra region?
    A.) Hunting B.) Cattle rearing
    C.) Cropping D.) Fish farming
    Answer: Option 'A'
  10. 105.  Which country is famous for the production of nitre?
    A.) Columbia B.) Peru
    C.) Brazil D.) Chile
    Answer: Option 'D'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.