World Geography

  1. 106.  For what production, Grozny is famous?
    A.) Uranium B.) Petroleum
    C.) Thorium D.) Gold
    Answer: Option 'B'
  2. 107.  The most important crop of the temperate grasslands is
    A.) Citrus fruit B.)Sugarcane
    C.) Cereals D.) Date
    Answer: Option 'C'
  3. 108.  Which of the following areas is important for soft wood forests?
    A.) Monsoon regions B.) Cold temperate regions
    C.) Mid-latitude deserts D.) Tundra regions
    Answer: Option 'B'
  4. 109.  What is the largest producer of groundnuts?
    A.) India B.) China
    C.) Sudan D.) Brazil
    Answer: Option 'A'
  5. 110.  The largest producer of tobacco is
    A.) USA B.) India
    C.) China D.) Brazil
    Answer: Option 'C'
  6. 111.  Which country produces the largest quantity of barley?
    A.) Russia B.) China
    C.) USA D.) India
    Answer: Option 'A'
  7. 112.  Which country is the largest producer of long staple cotton?
    A.) UAE B.) China
    C.) Sudan D.) USA
    Answer: Option 'D'
  8. 113.  The country which has largest cattle population is
    A.) Australia B.) India
    C.) USA D.) Denmark
    Answer: Option 'B'
  9. 114.  In which production, India is a leading country?
    A.) Cheese B.) Meat
    C.) Butter and ghee D.) Pork
    Answer: Option 'C'
  10. 115.  What is the main region of South America which produces wheat?
    A.) Columbia B.) Brazil
    C.) Peru D.) Pampas
    Answer: Option 'D'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.