World Geography

  1. 116.  In which country, fruits and vegetables are grown for export?
    A.) Egypt B.) Israel
    C.) Mauritius D.) Holland
    Answer: Option 'D'
  2. 117.  What are the largest producers of Motton?
    A.) USA and Australia B.) Argentina and Newzealand
    C.) Newzealand and Australia D.) Argentina and Australia
    Answer: Option 'C'
  3. 118.  In which ore, iron is obtained mostly?
    A.) Magnetite B.) Iron pyrites
    C.) Haematite D.) Siderite
    Answer: Option 'C'
  4. 119.  What is the largest producer of mercury?
    A.) USA B.) Spain
    C.) Canada D.) Italy
    Answer: Option 'B'
  5. 120.  In which production, Republic of Congo is a leading country?
    A.) Diamond B.) Oil
    C.) Coal D.) Lead
    Answer: Option 'A'
  6. 121.  What is the world’s largest producer of nitrogenous fertilizer?
    A.) France B.) USA
    C.) Japan D.) China
    Answer: Option 'D'
  7. 122.  What are the leading producers of rock phosphate?
    A.) France and Russia B.) USA and Russia
    C.) Spain and USA D.) Mexico and USA
    Answer: Option 'B'
  8. 123.  ........ is the largest producer of cardamom.
    A.) India B.) Brazil
    C.) Srilanka D.) China
    Answer: Option 'A'
  9. 124.  The largest producer of automobiles is
    A.) China B.) Russia
    C.) USA D.) Japan
    Answer: Option 'C'
  10. 125.  Why Africa is a hot continent?
    A.) There are many volcanoes B.) There is a great Sahara desert
    C.) The greater part of the continent lies within the equatorial type of climate D.) This is a big producer of spices
    Answer: Option 'C'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.