World Geography

  1. 126.  Which country has attained replacement level population growth?
    A.) China B.) Iran
    C.) Sudan D.) France
    Answer: Option 'D'
  2. 127.  The countries that are separated by the Durand line are
    A.) India and Pakistan B.) India and Afghanistan
    C.) India and china D.) China and Russia
    Answer: Option 'B'
  3. 128.  What is the boundary between Germany and Poland?
    A.) Hindenberg line B.) 17th parallel
    C.) Maginot line D.) Durand line
    Answer: Option 'A'
  4. 129.  .......... and ........... are separated by the Mac-Mahon line.
    A.) China and Tibet B.) India and Bangladesh
    C.) India and China D.) India and Pakistan
    Answer: Option 'C'
  5. 130.  Which countries lie on either side of the Radcliffe line
    A.) India and Bangladesh B.) Nepal and India
    C.)North and South Korea D.) India and Pakistan
    Answer: Option 'D'
  6. 131.  The Palk strait joins ........ and ......... countries.
    A.) India and Srilanka B.) Pakistan and china
    C.) Britain and France D.) North and south Korea
    Answer: Option 'A'
  7. 132.  Philadelphia is well known for
    A.) Dairy industry B.) Silk textiles
    C.) Locomotives D.) Ship-building
    Answer: Option 'C'
  8. 133.  By what the boundary between North and South Korea is marked?
    A.) 38th parallel B.) Radcliffe line
    C.) 17th parallel D.) 49th parallel
    Answer: Option 'A'
  9. 134.  ........ and ......... are separated by the 49th parallel
    A.) USA and Mexico B.) Russia and china
    C.) USA and Canada D.) France and Germany
    Answer: Option 'C'
  10. 135.  Uranium is found in ......... of Africa.
    A.) Rhodesia B.) Sahara
    C.) Sudan D.) Congo basin
    Answer: Option 'D'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.