World Geography

  1. 136.  Baku is famous for
    A.) Petroleum B.) Ship building
    C.) Iron smelting D.) Aircraft industry
    Answer: Option 'A'
  2. 137.  What is Leeds well known for?
    A.) Iron smelting B.) Films
    C.) Cotton textiles D.) Woollen textiles
    Answer: Option 'D'
  3. 138.  The leading producer of natural rubber is
    A.) Thailand B.) Indonesia
    C.) Srilanka D.) Malaysia
    Answer: Option 'A'
  4. 139.  What is the ascending order in an oil well?
    A.) Oil,Gas,Water B.) Water,Gas,Oil
    C.) Water,Oil,Gas D.) Gas,Water,Oil
    Answer: Option 'C'
  5. 140.  Which river is most important for inland transport?
    A.) Hwang ho B.) Mississippi
    C.)Amazon D.) Rhine
    Answer: Option 'D'
  6. 141.   Where does Cotton Ibre obtained from?
    A.) Fruit B.) Stem
    C.) Leaf D.) Root
    Answer: Option 'A'
  7. 142.  Where is Duncan pass located?
    A.) Between South and little Andaman B.) Between North and south Andaman
    C.) Between North and middle Andaman D.) Between Andaman and Nicobar
    Answer: Option 'A'
  8. 143.  ......... is called as Manchester of the east.
    A.) Shanghai B.) Osaka
    C.) Kuala Lumpur D.) Tokyo
    Answer: Option 'B'
  9. 144.  With what does the pacific ring of fire associated?
    A.) Forest fires B.) Thermal power stations
    C.) Volcanoes and earthquakes D.) Oil well fires
    Answer: Option 'C'
To whom this World Geography Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.